Det klosterliv Therése söker, grundas i kallelsen att följa Jesus Kristus i den Treeniges Gudens närvaro genom ett liv i bön. Detta är ingen unik kallelse. Det är alla kristnas kallelse, den som ges oss i dopet.
Det som möjligen ger klosterkallelsen sin egenart är munken och nunnans vilja att leva ett radikalt lärjungaskap, utan skyddsnät. Att ge ”rubbet” och helst ställa sig till Guds förfogande i bön och arbete.
Klosterliv kan levas på många olika sätt; några bor i staden, andra på landet. Några har en diakonal inriktning andra arbetar med utbildning. Några har en apostolisk inriktning medans andra har en mer kontemplativ. Vissa ordnar bär ordensdräkt andra inte. Ja, listan kan göras lång. Oavsett olika gåvor och tjänster är det gemensamt att vilja leva helhjärtat för och med Gud och ställa sitt liv till Guds förfogande tillsammans med andra genom ett liv i celibat, lydnad och fattigdom. Till stöd för det gemensamma livet finns ofta en Regel som värnar den goda rytmen av bön och arbete, studier och vila.
Linköpings kloster kännetecknas av fyra ledord; bön, bibel, barmhärtighet och bildning. Den som kommer hit behöver inte kompromissa med sin gudslängtan.
”Glädjen över att leva detta liv är stor. Utmaningarna må hända vara många, men nådesbevisen är fler”, säger Therése.
Klostergården som är en prästgård från 1700-talet, har fyra sovrum, ett skriptorium, ett gemenskapsrum och ett kapell. Det är Svenska kyrkans minsta och yngsta kloster. Kök och badrum finns naturligtvis också samt en liten trädgård. Therése hyr huset sedan 2014 av en privat hyresvärd i Linköping. Klostergården saknar gästhem och har därför begränsad möjlighet att ta emot besökare. För den som vill stå i kontakt med klostret och följa dess framväxt finns möjlighet att vara med i vänkretsen (se mer under Kontakt) samt att delta i samlingar om klosterliv som arrangeras i Linköpings Domkyrka. Tider för dessa finns under Hösten 2018, dit alla är välkomna.
Har du frågor om kallelse och klosterliv är du välkommen att ta kontakt med Therése.