Maten i Linköpings kloster kommer från naturens skafferi. Råvarorna är i hög utsträckning närodlade och tillagad från grunden efter säsong. Vad som äts och hur det tillagas och äts, är en del av klostrets inre liv, spiritualitet och glädje.
År 2019 tilldelades Linköpings kloster Föreningen Vildåsnans ärofyllda Vegopris med följande motivering:
”2019 års vegopris tilldelas Linköpings kloster, ett kloster inom Svenska kyrkan som grundades 2014 och vars måltider alltid är växtbaserade. Detta gäller även den mat som serveras klostrets gäster. Vildåsnans medlemmar upplever att det är krångligt, och ibland omöjligt, att få helvegetarisk mat som gäst i andra kloster och kommuniteter, såväl som på retreatgårdar runtom i Sverige. Linköpings kloster är därför ett föredöme som vi hoppas att andra kommer ta efter – både för djurens skull och för att kristna som äter vegetariskt ska få samma möjlighet som andra att dra sig undan genom att gästa kloster eller delta i retreater.”
Läs Sr Therése föredrag vid föreningens årsmöte och prisutdelning här.